Американският бизнес: Търговската война ни коства по 1,4 млрд. долара месечно

Американският бизнес: Търговската война ни коства по 1,4 млрд. долара месечно

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Коалиция от американски бизнес групи, които се противопоставят на митата на президента Доналд Тръмп, обяви, че стартира рекламна кампания, която има за цел да информира гласоподавателите преди междинните избори през ноември, че мерките на Вашингтон срещу вносните стоки от Китай и други страни костват на американския бизнес и на потребителите по 1,4 млрд. долара месечно, предава Ройтерс. 

Още по темата

Коалицията споделя, че в щата Мичиган негативното влияние на митата е повишило цените на редица продукти тройно, докато в Тексас, Илинойс и Западна Вирджиния се наблюдава удвояване на тези цени.

„Тези мита са бреме за американския бизнес и потребителите“, заяви говорителят на коалицията Анджела Хофман, добавяйки: „Те не се изплащат от други страни, а от американските граждани и американските компании“.

Кампанията на въпросните групи е насочена към републиканците в Конгреса от пет щата – Охайо, Пенсилвания, Илинойс, Индиана и Тенеси. Планирани са редица срещи с кметове и други представители на местните власти.

Коалицията ще стартира и дигитална рекламна кампания, която обвинява служителите от администрацията на Доналд Тръмп, че вече подготвят нови мита върху вносни стоки, докато негативното влияние на предишните подобни действия продължават да сковават американския бизнес.

Целта е да се насърчат избирателите да се противопоставят на митата и политиката на Доналд Тръмп именно по време на ноемврийските средносрочни избори.

Коалицията включва групи, които представляват някои от най-големите компании в САЩ.

До момента администрацията на американския президент е наложила мита върху вноса на китайски стоки на обща стойност от 250 млрд. долара. Ако Доналд Тръмп удържи на думата си и добави нови мита върху допълнителен набор от продукти от Китай, въпросните митнически налози ще обхванат почти целия китайски внос.


източник: investor.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of