А. Богоявленски: Беше ясно, че украинският самолет в Иран е свален от ракета

За повечето хора от авиационната индустрия беше ясно от самото начало, че украинският самолет в Иран е свален от ракета. Данните от радарите показваха почти недвусмислено, че няма как инцидентът да се дължи на технически проблем в самия самолет. Това каза Александър Богоявленски, автор на предаването „Авиошоу“ по Bulgaria ON AIR, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

По думите му забавянето на разкриването на причината за катастрофата с няколко дни e изиграло ролята си в нарастването на политическото напрежение.

„Авиокомпаниите ограничават полетите си над въздушните пространства на Иран и Ирак, което забавя трафика, увеличава времето на полетите и има икономически последици„, поясни журналистът.

Според Александър Богоявленски системите трябва да бъдат разработени така, че военната техника да разпознава гражданските самолети и да не ги разпознава като цели.

Той обясни, че черните кутии на самолета трябва да се предадат на Украйна или на Boeing.

„Когато има авиационно произшествие, в разследването участват страната, на чиято територия се е случило то, страната, която е собственик на самолета, и други страни, които са имали граждани на борда, както и експерти от производителя на самолета“, коментира Богоявленски

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


източник: investor.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of