Борисов се похвали с много икономични автомобили за МВР за 9 млн. лв.

МВР никога не са били по-добре окомплектовани. Това заяви пред журналист премиерът Бойко Борисов в Дирекция „Жандармерия“ на връчването на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР, предаде „Фокус“. 

„346 са автомобилите за 9 млн. лв.“, съобщи той. „Благодаря на отчето, че дойде да благослови момчетата. С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, уточни Борисов.
„Взимаме бензинови автомобили, защото виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост. А може и да дойде време и в България да се произвеждат“, обясни премиерът.
По думите му от времето, когато е бил главен секретар, досега разликата в окомплектоването на МВР е от земята до небето. „Купуваме техника, за да могат полицаите ни да се изпълняват функциите, не са те, а и жандармерията. В най-отдалечените места да може да се отива бързо“, заяви Борисов.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Етикети: автомобили | МВР | Борисов

източник: Economic.bg

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments