Борсите в Азия последваха пониженията в САЩ с нови спадове

Борсите в Азия последваха пониженията в САЩ с нови спадове

Снимка: Ройтерс

Азиатските борси приключиха днешната сесия на червена територия на фона на големите спадове на щатските индекси от вчера, като инвеститорите продължават да се притесняват за евентуалното забавяне на ръста на глобалната икономика, породено от търговската война между САЩ и Китай, съобщава CNBC. 

Още по темата

В Япония индексът на сините чипове Nikkei 225 отписа 116,72 пункта от стойността си, като приключи деня на ниво от 21 919,33 пункта.

Банковият сектор представи негативни резултати, като акциите на Mitsubishi UFJ Financial Group поевтиняха с 0,88 на сто, а тези на Nomura зачеркнаха 3,28% от стойността си.

На китайските пазари континенталният измерител Shanghai Composite отчете спад от 0,61% до 2649,81 пункта.

Индексът Caixin Services Purchasing Index, който измерва икономическата активност в китайския сектор на услугите, се повиши до 53,8 пункта през ноември, което е и неговото най-високо ниво за последните пет месеца.

По-рано през деня от китайското министерство на търговията заявиха, че срещата между американския президент Доналд Тръмп и китайския държавен глава Си Дзинпин в неделя е била успешна.

Двете страни постигнаха временно търговско примирие, което ще остане валидно през следващите три месеца.

Хонконгският индекс Hang Seng се понижи с 440,76 пункта, или 1,62 на сто, до 26 819,68 пункта.

Акциите на автомобилния производител Baic Motor поевтиняха с 10,30 на сто, след като Bloomberg публикува доклад, според който германският концерн Daimler е решил да разшири своя дял в съвместното предприятие с китайската компания.

В Австралия местният показател ASX 200 се раздели с 44,70 пункта, или 0,78%, от стойността си, като завърши сесията на ниво от 5668,40 пункта. Повечето сектори в страната приключиха на червена територия, като основна причина за това бяха обявените стойности на държавния брутен вътрешен продукт за третото тримесечие, които не успяха да надминат прогнозите на анализаторите.

Банковият сектор също отчете негативни стойности – книжата на четирите големи австралийски банки поевтиняха по време на днешната сесия. Акциите на Australia and New Zealand Banking Group и Commonwealth Bank of Australia отчетоха спад в стойността си съответно с 0,72% и 1,13 на сто.

Следвайки тази новина стойността на австралийския долар се понижи с 0,57 на сто, като се търгува за 0,7295 долара.

Южнокорейският бенчмарк Kospi отбеляза понижение от 0,62% до 2101,31 пункта.


източник: investor.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of