Върху разсрочените задължения на вероизповеданията ще тече лихва

Върху разсрочените задължения на вероизповеданията ще тече лихва

Снимка: БТА

От ГЕРБ внасят предложение за промяна в Закона за вероизповеданията между първо и второ четене, с което се дава възможност за отсрочване на задълженията на вероизповеданията за срок до 10 години. Това каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БТА. 

Още по темата

Искаме категорично да заявим – няма опрощаване, а има отсрочване на натрупаните към 31 декември 2018 г. задължения, подчерта Цветанов. По думите му с това предложение ще се даде възможност за спиране на всички производства, които в момента са изискуеми към част от вероизповеданията, и заплатите на духовниците ще могат да бъдат изплащани.

Процедурата предвижда за срока на отсрочване на задълженията да тече лихва, обясни председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

Ще се изисква и предварително обезпечение в размера на главницата и лихвата до крайния срок на отсрочване. НАП ще е оторизирана да издаде акта и да следи начина, по който се изпълнява цялата процедура, посочи тя. Стоянова обясни, че подобна процедура има в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, но тя не би могла да се приложи директно за вероизповеданията, защото е разписана за стопански субекти.


източник: investor.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of