В какво се изразява търговската война между кабелните оператори у нас?

Ясно е, че войните не са добро нещо, търговските обаче понякога са полезни за потребителите. Търговската война в сектора на кабелните оператори у нас се изразява в борбата за предоставянето на възможно най-ниска цена за крайния потребител с цел привличането на повече абонати, което води до някои некоректни практики. Това каза Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Национално сдружение на кабелните оператори “Клуб 2000”, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Като един от основните проблеми пред сектора гостът изтъкна липсата на еднакви регулации към всички оператори след навлизането на новите технологии в дейността им.

С навлизането на новите технологии, навлиза и т.нар. IPTV, което е интернет телевизия. Тя беше внедрена с огромна скорост, без никаква регулация, заплащане на авторски права и т.н.“.

Именно липсата на заплащане от кабелните оператори за излъчването на дадена програма е едно от най-честите нарушения в сферата, посочи гостът. Цените, на които се предоставят телевизионните програми обаче не са еднакви, алармира той.

Кабелните оператори са длъжни да оповестяват цените на услугите си. Към момента те обаче остават тайна. Съществуват големи отстъпки за големите оператори. Така те всъщност плащат на абонатите си по-малко от малките оператори, което води до едно съществено изкривяване на пазара“.

Делът на сивия сектор в дейността на кабелните оператори възлиза на около 10%, коментира Георгиев, като отбеляза, че има различни изследвания по темата, голяма част от които са доста условни.

„Трябва да има контрол на всички платформени оператори, независимо дали са кабелни“.

Очаквайте видео материал с целия разговор. 

източник: www.bloombergtv.bg

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments