Германската EVES Information Technology AG с голяма инвестиция в България

Германска компания планира нова инвестиция в IT сектора на България. Това стана ясно по време на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Ралф Шмит, изпълнителен директор на EVES Information Technology AG.

България отговаря на всичките ни изисквания и се надяваме, че тук ще намерим нужните ни специалисти, обясни Шмит. По думите му, компанията, която е базирана в Германия, расте с около 30% на година и работи с водещи компании от автомобилния сектор, както и с мобилни оператори.

Амбиции

В момента EVES Information Technology AG е на етап, в който от европейска компания се трансформира в глобална. И именно България е сред локациите, които са набелязани, за да помогнат за постигането на тази цел.

През последната година компанията е разширила дейността си с подразделение в Азия. Плановете на екипа сега включват създаване на European Competence Center в България, който да стартира през първото тримесечие на 2019 г. Очаква се до края на годината в него да работят около 50 високо квалифицирани експерти.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа на Министерството на икономиката при реализацията на вашия проект в България“, подчерта Александър Манолев. Той посочи, че IT & BPO секторите са най-бързо развиващите се в нашата страна. Средната заплата в тях е около 1 350 евро. А работните места растат всяка година с близо 5%, стана ясно по време на срещата.

Сред обсъжданите теми в рамките на сектора бе и възможността за внасяне на кадри от трети страни по облекчена процедура, която т.нар. синя карта предлага.

Зам.-министър Манолев акцентира и на данните от редица изследвания сред чуждия бизнес в България, които показват, че компаниите се чувстват добре и продължават да разширяват своите проекти в страната ни.

Не спирайте да четете Technology.bg ежедневно, за да научавате всичко най-ново от света на информационните технологии. Последвайте ни и във Facebook – ние сме Технологичното общество на България!

Мнения, критики, неточности – пишете ни, не ни жалете!

Мнения, критики, неточности – пишете ни, не ни жалете!

Скъпи приятели,

Както всички останали, ние също правим грешки и се стремим да ги поправяме възможно най-бързо. Затова ценим високо Вашето мнение!

  • Ако сте видели грешка или неточност в материалите;
  • Ако искате да изразите мнението си;
  • Ако имате идея как можем да Ви бъдем още по-полезни;
  • Ако желаете да се включите в екипа;
  • По всякаква друга причина;

Използвайте формата за контакти – Благодарим Ви предварително за отделеното време!

източник: technology.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of