Изпитанията пред спортния репортер

Да си спортен репортер не е лесна работа. Понякога колегите от електронните медии са подложени на истински тормоз, докато се опитват в живо включване да предадат най-актуалната информация за аудиторията си.

Всички си спомняме прословутата целувка на Кубрат Пулев след мача му с Богдан Дину в Чикаго, когато той награби репортерката Джени Суши, но историята помни и по-брутални атаки.

Да се върнем в 2014 година, когато в последния ден на трансферния прозорец репортерът на Скай Спортс Алън Ървин е изпратен да отрази отдаването под наем на Том Клевърли от Манчестър Юнайтед в Астън Вила.

[embedded content]

Докато предава горещата новина, Ървин е атакуван от фен, който навира в лицето му секс играчка. Репортерът се държи максимално професионално и не обръща никакво внимание на случката и продължава.

В Италия хората са по-емоционални, същото важи и за репортерите. Журналист на Скай Италия например не издържа на атаката с надуваем балон и стига до бой с нахалника. Впоследствие обаче се изясни, че всичко е било режисирано, но пък ефектът от сценката се получи и новината беше споделена много пъти.

[embedded content]

Жените репортерки са обект на още по-брутални шеги. Така например по време на репортаж от стадиона на Норич двама младежи имитират полов акт на заден план, докато репортерката предава информация на живо.

[embedded content]

източник: offnews.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of