Мисия жена: пътят на голямата победа

 
 

Знаеш ли историята на създаването на специалната линия за жени BubbaSkin? Сега ще ти я разкажем.

Мисия жена: пътят на голямата победа

Запознай се с Маринела Станиславова, създателката на женската линия, която се използва преди, по време и след бременността. Тя е българката, която премина от кариера във финансите към борба за по-здравословни условия за бебета и малки деца.

От невинното момиче до упоритата жена

Маринела Станиславова е родена в Перник, учила е в Икономическата гимназия в града, защото от ранна възраст осъзнава, че иска да преследва кариера в сферата на финансите. След като гледа известния филм „Уолстрийт“, тя е решена един ден да работи в Нюйоркската фондова борса. След години усърдно обучение, включително частни уроци, тя е приета да продължи образованието си Джон Дежей Колидж, САЩ, където следва финанси и икономически анализи през следващите четири години.

През това време тя е работила на две места като сервитьорка, за да плаща обучението си и да се издържа. С много решителност и голяма подкрепа от семейството си, тя завършва образованието си и е избрана за стаж в една от фирмите на Уолстрийт. Още в първия си ден тя осъзнава, че може би мечтата ѝ ще се превърне в кошмар. “Разбира се бях изключително нервна. Но най-стресиращото беше, че на етажа от над 100 души нямаше нито една жена на брокерска позиция, а само 3-4 момичета, които работеха като асистенти или в регистъра”, казва Маринела. Нейният шестмесечен стаж е, за да ѝ помогне да стане брокер. Но истинското предизвикателство тепърва предстояло. За да стане брокер, тя трябва да има лиценз за търговия на борсата “ Series 7” и “Series 66”, където кандидатите трябва да бъдат спонсорирани от фирма член на FIRNA (регулаторният орган на финансовата индустрия), регистрирано дружество или който и да е регулаторен орган.

Пътят

Тя завършва стажа си и за нейно голямо щастие е назначена от Morgan Stanley, една от петте топ инвестиционни банки в света. “Спонсорираха ме, за да мога да взема необходимите сертификати. Това беше 12-месечна програма, където през първите 3 месеца трябва да бъдат издържани изпитите за лиценз за търгуване. След това се преминава през 9-месечно обучение.“

След като преминава през този период на обучение, Маринела, заедно с около 150 души от цяла Америка, са командировани близо до Ню Йорк. „Обучението беше интензивно, както в онези военни филми, но при нас беше по-скоро умствено, отколкото физическо. Един от тестовете към края на програмата беше да приложим наученото на практика. Бяхме подложени на практически изпити с актьори, представящи се за клиенти, които трябваше да убедим да инвестират.

Мисия жена: пътят на голямата победа

След преминаване през обучението си Маринела, както и всички останали, е назначена на изпитателен срок. Период, през който или потъваш, или изплуваш. Всеки получава месечна цел, сума, която трябва да постигне и определен брой нови клиенти. Цифрата се увеличава всеки месец и ако някой не изпълни целта, например 5 милиона за месец, бива уволнен. Те не задържаха никого, освен ако не е ефективен. “Не знам дали това беше просто късмет или упорита работа, но аз се справих и завърших програмата. Чувствах се, сякаш проектирам това, което искам да се случи и то се случва. Това беше много важен момент в живота ми,“ казва Маринела.

По това време тя започва да пътува в чужбина, както по работа, така и за удоволствие, до Близкия изток, Европа и Азия. „Влюбих се в Сингапур от първия път, който отидохме в командировка. Кандидатствах за позиция като консултант по управление на капитала в Morgan Stanley и имах планове да се прехвърля в Сингапур. Това беше още една вълнуваща възможност – да работя в икономическия и финансов център на Югоизточна Азия”, спомня си тя. След като пристига в Сингапур в началото на 2015 г., тя е бременна и планът ѝ да се присъедини към Morgan Stanley не проработва. Съдбата обаче се намесва и тя успява да се срещне с представители на швейцарската банка UBS, които ѝ предлагат работа, която ще може да започне след раждането на сина си. „Животът в Сингапур беше прекрасен, чудесна храна, страхотно време, приятелски настроени хора и идеален център за посещение на всички съседни страни. Ние пътувахме почти всеки уикенд. Единственият недостатък беше замърсяването на въздуха.“ Докато е бременна с второто си дете, тя страда от редица здравословни проблеми заради мръсния въздух. Стига до болница с пневмония и след като се ражда, бебето ѝ също страда от редица заболявания от затруднено дишане до кожни обриви.

Мисия жена: пътят на голямата победа

Осъзнаването

Отначало е трудно да се установи причината, но след множество посещения на различни специалисти в Сингапур и Ню Йорк, Маринела започва да свързва нещата. От проучването си тя установява, че и двете ѝ момчета развиват здравословни проблеми след като са били изложени на замърсяване на въздуха. Това е моментът, в който решава да създаде продукт, който защитава новородени и бебета в първите месеци от агресорите от околната среда. Съвместно с проектантско студио в Сингапур, тя създава уникална количка с вградена филтрираща система. След като се оказва твърде скъпо проектът да стигне до пазара, тя се връща обратно на чертожната дъска и преработва идеята си. Работейки този път с агенция от Великобритания, тя разработва универсална покривало с филтрираща система, която предпазва бебета от замърсен въздух, вируси и бактерии. Самото покривало е универсално и може да се използва на всякакъв видов бебешки колички. Има сензори, които показват колко кислород има вътре, а аларма предупреждава за лошо качество на въздуха. Продуктът преминава през фазите на прототип и тестване и сега очаква производство, след като ограниченията за пътуване в Китай бъдат премахнати.

По-същото време Маринела се фокусира и върху друга концепция – грижа за кожата, предназначена за ползване от жени по време на бременност. “В Сингапур и от пътуванията ми из региона научих, че много азиатски жени се отказват от лакирането на ноктите или боядисването на косата си и дори от продуктите си за грижа за кожата, когато разберат, че са бременни. Това ме накара да се замисля върху създаването на продукти, които са предназначени специално за употреба през този период.”

След като се обединява с медицински партньори в САЩ, Великобритания и Швейцария, Маринела прави проучвания, формулира и понастоящем лансира BubbaSkin – специална линия за жени, която да се използва преди, по време и след бременността.

„Целта ми беше ясна. Да създам линия от продукти за грижа за кожата със съставки, от които тялото ви се нуждае, без нищо, което може да навреди на бебето. Исках продуктите да са не само безопасни, но и ползотворни. BubbaSkin е здравословна, алтернативна козметика за грижи за кожата с формули, които са доказано безопасни, и в същото време ефективни, като осигуряват резултатите, които жените искат“, обяснява Маринела. Тя започва с хидратиращ крем за лице, а малко след това представят околоочен серум и почистваща маска с глина. Всички продукти са формулирани и произведени в Швейцария и всеки продукт е одобрен от медицински специалисти от цял свят.

Победата

И така, какво следва за дамата от България, която започва живот във финансите, преди да се превърне в уелнес предприемач? „Много се вълнувам да видя как ще се представи BubbaSkin, това са продукти, които се надявам, че жените наистина ще обичат да ползват. Започваме с продукти за лице, след това за тяло и може би ще създадем линия за бебета в даден момент. Отдадена съм на това да помагам на жените да научат повече за това как излагането на замърсяване и други токсини може да повлияе не само на тях, но и на неродените им бебета. И не мога да не кажа, че се чувствам много задължена на България за успешния старт по този път с добро образование и на родителите си, които ми позволиха да следвам мечтите си. Надявам се да имам възможността да се отплатя за това като помагам на страната си, за да може да е по-конкурентоспособна на международните пазари. Имаме толкова много да предложим, и съм изненадана колко малко знаят хората за нашата култура и ресурсите, с които разполагаме. Вярвам, че трябва да помислим с какво се отличава България и как да я популяризираме по-добре по света.


източник: Cosmopolitan.bg

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments