Не, Оскарите няма да се проведат по Zoom

На номинираните за тазгодишните Оскари е изпратено вътрешно съобщение, което ги уверява, че присъствието чрез Zoom няма да бъде опция.

В писмо до номинираните участници Американската филмова академия разкрива, че е предвидила всички противоепидемични мерки и ще гарантира безопасно и приятно протичане на вечерта за всички. Церемонията ще бъде значително по-различна от формата, в който се проведоха престижните награди Еми и Златните глобуси, където победителите приеха своите награди чрез Zoom среща като част от мерките за безопасност от COVID-19.

93-тите награди Оскар трябва да се състоят на 25 април в Лос Анджелис.

Писмото, публикувано от уебсайта на Академията,  е представена общата визия на протичането на церемонията.

„За тези от вас, които не могат да присъстват поради препятствия или продължително безпокойство при пътуване, искаме да знаете, че няма да има възможност за присъствие чрез Zoom на Оскарите“, се казва в него.

„Ще се постараем да осигурим безопасна и приятна вечер за всички вас лично, както и за всички милиони филмови фенове по света и смятаме, че виртуално провеждане на церемонията би обезсмислило всички тези усилия.“

„Ще има конкретни инструкции за участниците, които пътуват извън Лос Анжделис, както и други инструкции за участниците, които вече се намират в Лос Анджелис или живеят там“, се казва в писмото. „Всичко това ще дойде директно при вас от Академията, за да ви осигурим безопасна, безгрижна вечер“.

Продуцентите на наградите Оскар също помолиха номинираните да не бъдат небрежно облечени – още една значителна разлика спрямо награди като Златните глобуси, където някои от участниците се появиха в много ежедневен стил.

„Ние се стремим към сливане на вдъхновяващо и амбициозно, което в действителност означава, че ще запазим цялата официалност на церемонията“, пишат още от Академията.

Самата Академия обаче обеща, че церемонията няма да бъде в същия пищен формат, в който я познаваме от предишни години – а по-скоро в „по-интимен“ формат, както става ясно от официалните изявления.

Процедурите ще се проведат както в Dolby Theatre, обичайния дом на церемонията, така и в главния железопътен център на Лос Анджелис, Union Station.

Според Deadline, Академията ще бъде домакин на 90-минутно събиране на предварителен събор в двора на Union Station за номинирани и техните гости.

източник: kaldata.com

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments