Теглят жребия за Световното за юноши до 17 години в София на 6 март

Жребият за световното първенство по баскетбол за юноши до 17 години, което ще се проведе това лято в София, ще бъде изтеглен на 6 март, петък. Това обявиха от БФБаскетбол.

Церемонията ще се състои в зала “Опал” на столичния хотел “Рамада София Сити Център” от 11:00 часа и ще разпредели по групи 16-те участващи нации.

Шампионатът ще се състои от 4 до 12 юли, а всички мачове от него ще се играят в “Арена Армеец”.

Домакинството дава шанс на българския тим от момчета, родени през 2003 година, да се докосне до най-добрите отбори в този набор. Вече са ясни представителите на Европа, Америка и Африка. През април ще стане ясно и кои тимове от Азия и Океания ще се пристигнат през лятото в София. Тогава ще се играят мачовете от континенталното първенство за момчета до 16-годишна възраст, като турнирът ще бъде в Ливан от 5 до 12 април. За шампионата на планетата се класират първите четири тима.

Така освен висши ръководители на ФИБА, на 6 март в София се очакват представители на първите пет тима от Европейското първенство за момчета до 16 години миналото лято – Испания, Франция, Русия, Италия и Турция; финалистите от шампионата на Африка за същата възраст – Египет и Мали, и полуфиналистите от шампионата на Южна и Северна Америка – САЩ, Канада, Доминиканска република и Аржентина.


източник: sportal.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of