Amazon засилва високобюджетните филми, за да ви привлече към Prime

След като изгради репутацията си благодарение на работа с по -нестандартни и нискобюджетни проекти, Amazon планира да направи промяна в посоката. Според източници, компанията ще увеличи разходите си за нови филми, отделяйки още 50 млн. долара за по-комерсиални проекти.

В стремежа си да привлече повече хора към услугата Prime, броят на инди Art house филмите, които компанията обикновено придобива по време на събития като филмовия фестивал Sundance за по няколко милиона, ще бъде намален.

Съсредоточаването на Amazon Studios върху по-комерсиални филми е в синхрон с плановете за разширяване на нейния телевизионен бизнес чрез заделяне на средства за високобюджетни проекти. През ноември 2017 г. компанията потвърди, че е придобила правата върху телевизионен сериал Lord of the Rings, кaто сделката е струвала около 250 милиона долара. Netflix също харчи повече за оригинално съдържание: фантастиката на Уит Смит Bright струва на компанията 90 милиона долара.

За да финансира по-голямо комерсиално съдържание, Amazon вероятно ще намали мащаба, но няма да се откаже напълно от по-малки проекти. Въпреки това, компанията наскоро обяви, че е отменила три комедийни сериала: One Mississippi, I Love Dick и Jean-Claude Van Johnson.

източник: kaldata.com

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of