Amazon, Berkshire и JPMorgan създават здравна компания

Amazon, Berkshire и JPMorgan създават здравна компания

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon, Berkshire и JPMorgan обявиха планове да създадат независима компания, фокусирана върху новите технологии, която да осигури на американските им служители и техните семейства висококачествено и прозрачно здравеопазване на разумна цена, съобщава Bloomberg.

Здравната компания на трите американски компании ще бъде освободена от задължението да прави печалба. Целта, която са си поставили Amazon, Berkshire и JPMorgan, е повишаване на удовлетвореността на служителите и намаляване на разходите.

„Огромните разходи за здравеопазване са като гладна тения за американската икономика, но тъй като като не приемаме това като нещо неизбежно, решихме да обединим усилията на най-добрите управляващи екипи в страната“, коментира главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, цитиран от businesswire.com.

Според Джеф Безос, основател и главен изпълнителен директор на Amazon, системата на здравеопазване е изключително сложна, но всички, които правят крачка към това предизвикателство, са наясно с трудностите.

„Нашите хора искат да виждат прозрачност, знания и умения, както и контрол, когато става въпрос за услуги, свързани с тяхното здравеопазване. И трите компании, които се включват в проекта, имат изключителни ресурси да създадат най-добрите решения за служителите си и техните семейства“, добави Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase

Първоначално проектът за създаване на обща здравна компания ще се ръководи от Тод Комбс, инвестиционен мениджър в Berkshire Hathaway, Марвел Берхтолд, управляващ директор на JPMorgan Chase, и Бет Галети, старши вицепрезидент в Amazon. Мениджърският екип, местоположението на централата и ключови оперативни подробности се очаква да бъдат съобщени на по-късен етап. 

източник: investor.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of