Deutsche Bank с интерес към части от Wirecard

Deutsche Bank с интерес към части от Wirecard

Снимка: EPA/ARMANDO BABANI

Deutsche Bank може да помогне на банковото дъщерно дружество на неплатежоспособния доставчик на платежни услуги Wirecard. Банката проучва възможната за финансова помощ в координация с органа за финансов надзор Bafin, с временния администратор по несъстоятелността на Wirecard AG (синдик) и с борда на директорите на компанията, обяви Deutsche Bank в свое изявление.

Още по темата

“По принцип можем да си представим предоставянето на такава подкрепа като част от продължаването на бизнес дейностите, ако се наложи“, посочват от банката. За разлика от своята компания майка Wirecard Bank не подаде молба за защита от несъстоятелност.

Deutsche Bank обмисля да предостави мостов кредит на Wirecard Bank, за да придобие дял по-късно, заяви пред Handelsblatt човек, запознат с темата. Причината за това е стремежът на Deutsche Bank да стане отново по-активна в областта на плащанията. В края на краищата значението на платежните трансакции се увеличава и заедно с банковите сметки е ключов продукт за взаимоотношенията между банката и клиентите.

„Ние сме една от най-големите банки при платежните трансакции в световен мащаб. Така че, ако има възможности да се укрепим допълнително, ние ще се заемем с това”, заяви в петък главният директор по трансформацията на банката Фабрицио Кампели пред Handelsblatt.


източник: investor.bg

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments