VTB спря отпускането на кредити на Олег Дерипаска

VTB спря отпускането на кредити на Олег Дерипаска

Олег Дерипаска. Снимка: Архив Ройтерс

Руската банка VTB, която е втора по големина в Русия, спря да отпуска кредити на руския магнат Олег Дерипаска, на когото САЩ наложиха санкции, съобщи президентът на банката Андрей Костин в интервю за CNBC.

През миналия месец Вашингтон наложи санкции на някои от най-големите руски компании и бизнесмени, включително Дерипаска и неговата алуминиева империя, заради предполагаемата намеса на Москва в президентските избори в САЩ през 2016 г.

“Разбира се, ние не му предоставяме никакви кредити, нямаме никаква дейност с него“, казва Костин пред CNBC, като добавя, че VTB очаква да види какви ще са следващите стъпки на американското министерство на финансите.
“Надяваме се, че проблемът ще бъде разрешен, защото сме големи негови кредитори“, допълва Костин.

Още по темата

„Бизнесът с новосанкционирани институции съставлява под 2% от активите ни, така че той, разбира се, ще ни засегне до известна степен, но все пак трябва да видим какво ще се случи с тях, тъй като се водят разговори за отмяна на санкциите за Рурал и някои други компании. Така че трябва да видим, но засега това не е огромен проблем за нас“, изтъкна Костин.

Американското министерство на финансите съобщи във вторник, че ще удължи крайния срок за американските клиенти да се съобразят със санкциите срещу автомобилната компания на Дерипаска GAZ, като даде на американците срок до 23 октомври вместо до 5 юни да ограничат операциите и договорите си с компанията.


източник: investor.bg

Коментирай

1000
  Subscribe  
Notify of