VW: Ще докажем, че сме добри с електромобилите, а след това и с автономните коли

Херберт Дийс, директор на Volkswagen

14:45 | 20 март 2021
Обновен: 14:46 | 20 март 2021

Автор: Антон Груев

Да, все още ще бъде възможно да си купите бензинов 911. Мисля, че този преход ще продължи до 2035 и дори отвъд нея. Много зависи от регионалните стратегии и политики. Освен това трябва да кажа, че електрификацията не би проработила на всички пазари. От нея има смисъл само ако първичният източник на електроенергия е с нетни нулеви емисии – като слънчевата, вятърната или водната енергия.

Ето защо предположихме, че темпът на този преход ще е различен за отделните региони.  Европа вече заема лидерска позиция, виждаме мащабни усилия от новата администрация в САЩ, както и от Китай. Но има региони, в които ще има забавяне от 5,10 дори 15 години.

Още по темата

В този преход не става въпрос само за електромобили, а за това колата да се превърне в свързано устройство и в един момент да се движи автономно. Това има огромна стойност за мобилността като цяло.

Смятаме, че печалбата се измества от двигателите с вътрешно горене към електромобилите и след това и към автономните коли. Ние сме традиционен производител, така че нямаме същото доверие като един стартъп. Но ако докажем заслугите си, нещата ще се сработят.

Тази година смятаме да докажем, че сме добри и конкурентни в сферата на електромобилите. След това да повторим процеса при автономните коли и софтуера и пазарът ще ни последва. Това не е състезание за 1-2 години, а вероятно за 10-15 и следващите 6-7 години от него ще бъдат решаващи.


източник: www.bloombergtv.bg

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments